Delegaciji iz Merilenda predstavljen "Beograd na vodi"

Privredno-političkoj delegaciji iz američke savezne države Merilend, koja je u zvaničnoj poseti Srbiji, predstavljen je projekat "Beograd na vodi". Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan je rekao da se u toj delegaciji nalaze kompanije iz različitih oblasti koje su veoma zainteresovane za investiranje.

Goran Trivan je rekao da je Merilend jedna od najrazvijenijih američkih država, koja mnogo pažnje posvećuje zaštiti životne sredine.

"Ovo je bila prilika da promovišemo Srbiju kao divno mesto za život što ona i jeste, ali istovremeno da kažemo da Srbija ima potrebe da investira negde oko 15 milijardi evra u zaštitu životne sredine, u preradu otpadnih voda, komunalnog otpada, medijaciju zemljišta i drugo", naveo je Trivan.

Istakao je da se u delegaciji Merilenda nalaze kompanije iz različitih oblasti koje su, kako je naglasio, veoma zainteresovane za investiranje.

"Mi ćemo razgovore sa njima nastaviti i nastojati da naše pregovore dovedemo na praktičan teren", dodao je Trivan.

Delegaciju Merilenda, koja je u zvaničnoj poseti Srbiji, predvode državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit i zamenik državnog sekretara Luis Borunda.

Vobensmit je izrazio zadovoljstvo što je delegacija iz Merilenda posetila Srbiju.

"Impresionirani smo ministrom Trivanom i njegovim idejama i entuzijazmom da se stvari promene i da ovo bude bolje mesto za život. Mi to isto radimo u Merilendu... ima mnogo lekcija koje smo mi naučili i želimo da ih prenesemo vama", dodao je Vobensmit.

Delegaciji iz Merilenda su projekat "Beograd na vodi", u zgradi Geozavoda, predstavili predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i glavni urbanista Milutin Folić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара