"Energetski sistem stabilan, EPS spreman za grejnu sezonu"

V. d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić kaže za RTS da je snabdevanje električnom energijom stabilno i da nema potrebe za restrikcijama struje.

Milorad Grčić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je EPS spreman za stabilnu isporuku električne energije u predstojećoj sezoni.

"Neki ljudi žele da unesu nemir. Dezinformacija je da će biti redukovano snabdevanje električnom energijom. Nema potrebe za tim", napominje Grčić.

Dodaje da su sistemi remontovani i spremni za zimu.

"Ova godina je bila veoma sušna i 40 odsto nam je manja proizvodnja hidrosektora. Imamo 600.000 tona uglja više proizvedenih nego prethodne godine, samo u 'Kolubari' 22,5 miliona u ovom trenutku je proizvedeno, a moramo da dostignemo 29 miliona da nadoknadimo nedostatak u hidrosektoru", objašnjava Grčić.

Kaže da uglja ima dovoljno i da je "Kolubara" potpuno stabilizovana.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 13. okt 2017, 10:13)
anonymous [neregistrovani]

Spremnost

A kada će ELEKTRANE biti spremne za grejnu sezonu?Početkom oktobra uvek ista priča - smrzavamo se, a za grejanje stana od 70 kvadrata MORAMO da plaćamo po 70 evra mesečno tokom cele godine!Poređenja radi, isti stan mogu odlično da zagreju 2 TA peći i to u vreme kada nam odgovara (tako da bude toplo i pred spavanje).Struja bi se trošila samo noću i nikada ne bi prešla ni u crvenu zonu, uz mesečni račun od možda 35-40 evra!I to samo onim mesecima kada se greje svaki dan, pa je razlika na godišnjem nivou prosto neverovatna.I to za grejanje na gas koji je najjeftinije gorivo?