Đorđević otvorio Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je 11. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi.

Zoran Đorđević je rekao da je sajam privrede bitan kako za celu Srbiju, Vojvodinu i opštinu Stara Pazova, tako i za sve preduzetnike, jer predstavlja idealnu priliku za dolazak potencijalnih investitora, ali i mogućnost da se oni koji ga posete međusobno upoznaju, dogovore saradnju i unaprede svoje poslovanje, saopštilo je Ministarstvo.

"Najbitnije je da se organizuje više ovakvih sajmova, u različitim gradovima, jer bi to doprinelo razvijenosti cele Republike Srbije", naglasio je ministar i pohvalio predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića, na vrednom trudu i radu, što dokazuju rezultati o broju nezaposlenih u ovoj opštini.

Prema podacima RZS iz Ankete o radnoj snazi za 2. kvartal 2017. godine, naveo je on, anketna stopa nezaposlenosti nikad nije bila manja i iznosi 11,8 odsto, a rezultat je vrednog i napornog rada Vlade Srbije.

"Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji je kao predsednik Vlade Srbije postavio strategiju i smernice kako da se borimo za smanjenje nezaposlenosti, protiv sive ekonomije i rada na crno, danas ova Vlada ima ovakve rezultate", rekao je ministar Đorđević.

Prema njegovim rečima, Vlada, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i dalje će raditi na ekonomskom razvoju Srbije i višem standardu svih naših građana.

Cilj Regionalnog sajma privrede jeste upoznavanje sa novim zanatima i veštinama koji su u skladu sa današnjim vremenom i tehnologijama, što otvara mogućnost da se privredno okruženje osavremeni, a samim tim poveća učešće naših preduzetnika na sve većem i zahtevnijem tržištu.

Ovogodišnji Sajam privrede okupiće više od 100 izlagača među kojima će, pored privrednika iz naše zemlje, priliku imati da se predstave i izlagači iz država u okruženju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи