Nova ulaganja u "Automotiv" u Inđiji

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež prisustvovao je svečanosti kompanije "IGB Automotive" u Inđiji povodom obeležavanja destogodišnjice poslovanja ove komanije u Srbiji.

Kompaniju "IGB Automotiv" 2007. godine osnovala je "I. G. Bauerhin" iz Nemačke koja je do sada uložila 16 miliona evra u Srbiju, a na današnjem jubileju generalni direktor i osnivač te grupacije Jozef Hilmer najavio je novu investiciju vrednu dva miliona evra.

Čadež je istakao da ga raduje ta najava i da će novac biti uložen u proizvodnju, za još bolje i unapređenije proizvode.

"Zahvalio bih se Hilmeru, na hrabroj odluci, donetoj pre deset godina, kada uslovi poslovanja nisu bili podsticajni kao sada, kada Srbija nije bila na mapi investitora, da ta kompanija investira i pokrene proizvodnju i potom proširuje svoje kapacitete", poručio je Čadež.

Govoreći o brojkama, istakao je da je "IGB Automotiv" u poslednjih 10 godina ostvarila imponzantne rezultate kako po broju zaposlenih, tako i po ostvarenoj proizvodnji u celoj Bauerhin grupi, ali ova kompanija predstavlja i najbrže rastuću kompaniju u Srbiji.

"Od otvaranja, broj radnika se povećao 17 puta, sa 133 radnika na oko 2300 koliko ih danas ima", precizirao je Čadež.

Predsednik PKS je izjavio da kompletna proizvodnja iz Inđije ide u izvoz, poručivši da će PKS nastaviti da podržava srpske dobavljače.

Čadež je izneo i podatak da 90 odsto zaposlenih u "IGB Automotiv" čine žene i dodao da se institucija koju vodi uvek zalagala za rodnu ravnopravnost.

Hilmer je objasnio da će novih dva miliona evra biti uloženo u najmodernije mašine i postrojenja, a da će konkretno biti napravljena proizvodna linija za proizvodnju ventilatora u različitim verzijama.

Prisutnima se obratio i generalni menadžer kompanije Dalibor Berić koji je rekao da je ponosan na ostvarene rezultate, broj zaposlenih, kvalitet proizvoda i njihovu zastupljenost na evropskom tržištu.

Svečanosti je prisustvovala i šefica privrednog odeljenja ambasade Nemačke Katrin Čiganovski koja je pozdravila nove ekonomske reforme Vlade jer kako ističe, oni predstavljaju osnovu za dalje jačanje saradnje Srbije i Nemačke na poslovnom planu.

"IGB Automotive" bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, za volane, senzora za sedišta automobila, kablova za grejače sedišta...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво