Regres poljoprivrednicima

Registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji je, po osnovu Uredbe o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji, na račune isplaćeno više od 6,6 milijardi dinara.

Taj iznos je isplaćen na račune 122.788 gazdinstava koja su do sada podnela validne zahteve.

Do sada je u Srbiji podneto ukupno 497.093 zahteva čija je ukupna vrednost za regresiranje više od 12 milijardi dinara. Najviše zahteva je podneto u Mačvanskom okrugu, ukupno 45.415, a najmanje u Prizrenskom, gde su podneta samo dva zahteva.

Na račune 137 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na Kosovu i Metohiji isplaćeno je ukupno 2,18 miliona dinara.

Na Kosovu i Metohiji je do sada registrovano ukupno 1.506 poljoprivrednih gazdinstava, a u Republici Srbiji 414.580 gazdinstava, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Uredbom o regresiranju repromaterijala u ratarskoj i povrtarskoj proizvodnji, poznatijoj kao "10.000 dinara po hektaru", pravo na regres imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, koja su do 31. marta prijavila proizvodnju i površine pod ratarskim i povrtarskim kulturama.

Regres od 10.000 dinara po hektaru namenjen je za nabavku repromaterijala za proizvodnju, od čega je 4.000 dinara po hektaru namenjeno za nabavku dizel goriva, odnosno evrodizela, 3.500 dinara po hektaru za kupovinu mineralnog đubriva, a 2.500 dinara po hektaru za nabavku deklarisanog semena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара