"Najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina"

Direktor Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Zoran Martinović izjavio je u Kraljevu da se na evidenciji NSZ trenutno vodi 628.000 nezaposlenih, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina.

"To je najmanji broj nezaposlenih na evidenciji u poslednjih 25 godina, što je u nekom ranijem periodu bilo nezamislivo", rekao je Martinović.

Prilikom dodele ugovora za subvenciju za samozapošljavanje i stručnu praksu u Kraljevu, Martinović je naveo da se u tom gradu broj nezaposlenih smanjio za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Prema njegovim rečima, programi subvencija za samozapošljavanje i stručnu praksu koje projektuje Vlada Srbije kroz Razvojnu agenciju Srbije, Ministarstvo privrede i druge potdsticaje kroz NSZ, pokazali su visoke efekte.

"Veoma visoke efekte su ovi programi pokazali, imajući u vidu da je to jedan od faktora koji je doveo do smanjenja nezaposlenih kako u Kraljevu, tako i u celoj Republici", rekao je Martinović.

Naveo je da je od strane lokalnih samouprava izdvojeno oko 500 miliona dinara za programe zapošljavanja, sa kojima je NSZ udružila 450 miliona dinara.

Direktorka NSZ Filijala Kraljevo Snežana Prelić je kazala da se na njihovoj evidenciji trenutno nalazi ukupno 17.127 osoba sa opštinama Raškom i Vrnjačkom Banjom, dok je od ovog broja 11.375 lica iz Kraljeva.

"To je samo jedan deo za programe zapošljavanja, i to je ono što u ovoj godini celoj Srbiji treba da obuhvati blizu 25.000 nezaposlenih lica na našoj evidenciji.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je program samozapošljavanja podržan od strane NSZ i lokalne samouprave, dobra poruka mladim ljudima da uz kavlitetnu ideje moga da započnu posao.

Oko šezdeset osoba dobilo je danas subvencije za samozapošljavanje, a dvadeset i dvoje njih za obavljanje stručne prakse.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво