"Fijat" najveći srpski izvoznik, Železara HBIS prva u julu

Najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017. godine i dalje je kompanija "Fijat Krajsler Srbija", dok je u julu mesecu to bila Železara HBIS grupa (ranije "Hestil").

Ministarstvo finansija objavilo je da je ukupna vrednost izvoza 15 najvećih srpskih izvoznika od početka godine do kraja jula iznosila 2,4 milijarde evra.

"Fijat" je u posmatranom periodu ostvario izvoz vredan 600,4 miliona evra, sledi HBIS grupa sa 321,1 milionom, a prati ih pirotski "Tigar" sa 210,8 miliona evra.

Naftna industrija Srbije je na četvrtoj poziciji sa izvozom od 168,1 miliona evra, peti je "Tetra Pak Prodakšn" sa 129,2 miliona, ispred HIP Petrohemije koja je na stranim tržištima prodala robu za 114,6 miliona evra.

Sedmo mesto drži "Leoni" iz Prokuplja, čiji je sedmomesečni izvoz vredeo 105 miliona evra, a slede Društvo za trgovinu "Robert Boš" sa 103,7 miliona, "Hemofarm" sa 100,9 miliona i MK Grupa sa 100,5 miliona evra.

"Viktorija grupa" je u posmatranom periodu ostvarila izvoz od 94,9 miliona evra, zauzevši 11. poziciju, a u stopu je prati "Gorenje" iz Valjeva sa 94,8 miliona.

RTB Bor se nalazi na 13. mestu s vrednošću eksporta od 92,5 miliona evra, ispred "Jura korporacije" koja je realizovala izvoz od 92,4 miliona.

Listu petnaest najvećih srpskih izvoznika zaključuje "Grundfos" iz Inđije sa iznosom od 91,5 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи