Srbija evropski lider infrastrukture u "Saradnji 16 plus 1"

Na sastanaku ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i ambasadora Kine Li Mančanga rečeno je da je Srbija evropski lider saobraćajne infrastrukture u okviru "Saradnje 16 plus 1".

Mihajlovićeva se sastala sa ambasadorom Kine, koji joj je uručio pismo Vang Čaoa, zamenika ministra spoljnih poslova Kine i generalnog sekretara Sekretarijata saradnje Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope (Saradnja 16 plus 1), saopštilo je ministarstvo.

U pismu se navodi da je srpska strana "na vodećoj poziciji u oblasti saobraćajne infrastrukture u okviru "Saradnje 16 plus 1", kao i da kineski predsednik Si Đinping podržava Centar za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji je osnovan sa sedištem u Srbiji.

U pismu se izražava podrška ideji potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović da se u Beogradu organizuje sastanak svih ministara saobraćaja i infrastrukture članica "Saradnje 16 plus 1".

"Gospođo potpredsednice, vi pridajete veliku pažnju i lično se angažujete u podsticaju poslova Centra za saradnju u oblasti saobraćaja i infrastrukture između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, inicirali ste da se u Beogradu održi sastanak o razvoju saobraćajne infrastrukture u okviru Saradnje 16 plus 1, što kineska strana podržava", navodi se u pismu.

Potpredsednica Mihajlović i ambasador Li razgovarali su o svim uspešnim infrastrukturnim projektima koje kineske kompanije sprovode u Srbiji.

Razgovarano je i o završetku komercijalnog i finansijskog ugovora za izgradnju auto-puta od Preljine do Požege i potrebi da se što pre krene u realizaciju ovog projekta.

Naglašena je odlična saradnja Srbije i Kine u oblasti infrastrukture i obostrana želja da ona bude još veća.

Mihajlovićeva je sa Lijem razgovarala i o trenutnom stanju radova na dve deonice Koridora 11, na kojima je glavni izvođač "Šangdong".

Zajedno je ocenjeno da su u prethodnom periodu zabeleženi pomaci u izgradnji, ali da je neophodno veće angažovanje ljudstva i tehnike kako bi se radovi završili u rokovima predviđenim ugovorom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи