Najviše plate na Novom Beogradu, najniže u Trgovištu

Po visini prosečne neto plate isplaćene u julu, na prvom mestu u Srbiji nalazi se Novi Beograd sa isplaćenih 76.466 dinara, na drugom mestu je Surčin sa prosekom od 76.417 dinara i na trećem Kostolac sa zaradama od 71.059 dinara, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Zvanična statistika govori da su najmanje plate prošlog meseca isplaćene u Trgovištu – svega 26.884 dinara, a potom u Crnoj Travi 27.885 dinara i Ćićevcu 28.011 dinara.

Među većim gradovima u Srbiji, po visini prosečne plate, prednjači Beograd sa prosekom od 60.506 dinara. Za njim sledi Pirot sa isplaćenih 59.498 dinara i Novi Sad sa prosečnom zaradom od 54.423 dinara.

Među manjim mestima koja se mogu pohvaliti visokim prosekom julskih plata na prvom mestu je Lajkovac sa prosekom od 64.194 dinara i Sevojno sa 56.780 dinara.

Republički prosek, koji je u julu iznosio 48.101 dinar, nije dostigla velika većina mesta južno od Beograda, između ostalih ni Niš, Kragujevac niti Vranje, koji važe za industrijske centre regiona u kojima se nalaze.

U Nišu je prosečna julska plata iznosila 42.863 dinara, u Kragujevcu 44.611, a u Vranju 39.201 dinar.

Prosečna julska neto plata u Srbiji, prema računici Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na prethodni mesec nominalno je manja za 2,3 odsto, a realno manja za 1,9 procenata.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine, neto plata je veća za 3,9 odsto nominalno, odnosno za 0,7 odsto realno.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи