Mihajlović: Radnika nema ni na mostu kod Ostružnice

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izrazila je nezadovoljstvo što ni danas nije našla nijednog radnika na izgradnji mosta preko Save kod Ostružnice, na obilaznici oko Beograda, za čiju izgradnju je država izdvojila 3,5 milijardi dinara.

"Izvođači moraju da se uozbilje... Most mora da se završi u roku, a kako vidim, već sada je jasno da ne može biti završen do proleća sledeće godine. Ako to hoćemo, onda radnika mora da bude više", rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju Ministarstva je navedeno da je investitor radova JP "Putevi Srbije", a izvođači austrijska kompanija "Štrabag" i domaća "Mostogradnja".

"Sada je 16 sati, u izveštajima piše da je radno vreme na ovom gradilištu svakog dana do 16.30, ali ponovo vidim da radnika nigde nema. Umesto da ovde bude najmanje 100 radnika, nema gotovo nikog", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je izrazila uverenje da izvođači imaju po nekoliko gradilišta na kojima paralelno rade, ali da radovi na tom mostu ne smeju da trpe jer se plaćaju novcem građana Srbije.

Potpredsednica Mihajlović je dodala da inženjeri Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture svake nedelje obilaze gradilišta po Srbiji i snimaju stanje na terenu.

Na osnovu tih izveštaja, potpredsednica Mihajlović je održala sastanke na kojima su neke kompanije dobile opomene pred raskid ugovora.

Ministarka je navela da i ona sada ide na teren jer ne želi da sluša izvođače koji tvrde da je sve u redu.

Ministarka Mihajlović je u subotu, 19. avgusta, nenajavljeno obišla deonicu puta od Uba do Obrenovca i rekla da je razočarana dinamikom radova. Tada je poručila da je na gradilištu "bilo radnika koje je na prste ruke mogla da izbroji". 

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара