Protest radnika "Goše" ispred Vlade Srbije

Radnici šinskih vozila "Goša", koji mesecima štrajkuju, protestovali su ispred zgrade Vlade Srbije sa zahtevom da ih neko primi i kaže im šta će biti sa njima. Tražili su da država stupi u kontakt sa vlasnikom te fabrike i da se nađe rešenje za njihove probleme.

Niko od predstavnika vlasti nije se obratio radnicima, koji su nosili parole - "Fabrike radnicima", "Radnički protest", "24.000 spornih privatizacija", "Plata - šta je to", "Vratićemo oteto"...

"Došli smo sa zahtevom da nam neko kaže šta će da se radi sa nama. Oni nam obećaju jedno pa ne urade ništa, pa da vidimo gde smo i šta smo", rekao je novinarima predsednik štrajkačkog obora Milan Vujičić.

Naveo je da su danas sudski izvršitelji ušli u "Gošu" i da iznose stvari, a na pitanje zbog čega, on je rekao da su pojedini radnici tužili firmu.

Prema njegovim rečima, radnici "Goše" oko 30 meseci nisu primili platu, a njemu lično, kako kaže, fabrika duguje više od 650.000 dinara.

Kako je naveo, pet i po godina državi nije uplaćen porez.

Odgovarajući na pitanje da li su stupili u kontakt sa novim vlasnikom, Vujičić je rekao da još uvek nisu. Istakao je i da je do sada više puta bio u Ministarstvu privrede i da je, kako je rekao, dobijao "prazna obećanja".

Vujičić je upitao i "ko je omogućio da tajkun iz Slovačke ukrade građanima sedam miliona evra i pobegne iz Srbije".

Na pitanje koji su sledeći koraci ukoliko današnji protest ne da očekivane rezultate, Vujičić je rekao da će radnici ponovo doći u Beograd.

Predsednica ASNS Ranka Savić kaže da je država trebalo da reaguje mnogo ranije, pre pet i po, šest godina kada je došlo do prekida plaćanja poreza i doprinosa u fabrici šinskih vozila "Goša".

Dodala je da postoji rešenje u vezi sa isplatom zaostalih zarada, navodeći da je jedna od njih prodaja vagona koji se nalaze u Srbiji.

Savić je rekla i da radnici moraju da se obrate državi jer nemaju kome i dodala da država ima obavezu prema njima.

Među okupljenim radnicima bio je i lider Pokreta "Dveri" Boško Obradović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво