Leto puno turista, da li su festivali ispunili zadatak

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže za RTS da je većina posetilaca festivala u Srbiji zainteresovana da obiđe druge destinacije, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu.

Marija Labović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da zvanična statistika ne prati broj posetilaca festivala, ali napominje da su organizatori izuzetno zadovoljni.

Navodi da je na Saboru trubača u Guči bilo 20,30 odsto više posetilaca nego prošle godine, kao i da se očekuje da "Bir fest" i svi drugi festivali prevaziđu posetu od prošle godine.

Napominje da je većina posetilaca festivala zainteresovana da obiđe druge destinacije u Srbiji, pa se broj turista se iz godine u godinu povećava u ovom periodu, kao i broj dana koji provedu u Srbiji.

Više od 320 miliona evra iznosi prihod od turizma u prestonici u prvih šest meseci.

Prema podacima Narodne banke Srbije, prihod od turizma u Srbiji je 466 miliona evra, što je 13 odsto više nego u istom periodu prošle godine, navodi Labovićeva.

Beograd je najposećeniji, ali ga prate Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor, banje, a Niš ima izuzetno veliki porast u prvih šest meseci, ističe Labovićeva.

Najviše turista dolazi iz regiona, ali, kako navodi, veliki je porast broja turista iz Izraela, Kine, Turske, Rusije, Nemačke, Rumunije. Turisti iz Izraela su izbili među deset najbrojnijih.

Istraživanje govori da 62 odsto stranih turista nije imalo primedbe, a oni koji jesu najčešće su se žalili na nečistoću, infrastrukturu, turističku signalizaciju, dok su se turisti iz Kine žalili na broj kineskih restorana, kaže Labovićeva.

Direktorka Turističke organizacije Srbije podseća da je rast u turizmu dvocifren u poslednjih pet godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво