Deflacija u julu u Srbiji bila 0,4 odsto

Potrošačke cene u Srbiji u julu ove godine su bile manje za 0,4 odsto nego u junu, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poredjenju s decembrom prošle godine, u prvom polugodištu ove godine potrošačke cene porasle su za 2,5 odsto. U julu su poskupeli rekreacija i kultura (3,5 odsto) i alkoholna pića i duvan (2,8 odsto).

Pojeftinili su hrana i bezalkoholna pića (dva odsto), transport (0,9 odsto), odeća i obuća (1,1 odsto), restorani, hoteli i obrazovanje (za po 0,2 odsto).

Pad cena je zabeležen i u grupama stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i komunikacije (za po 0,1 osto).

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво