Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši SSP

Ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da još nema formalnog odgovora Evropske komisije na žalbu Srbije povodom mera Hrvatske na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, ali da prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika ne postoji niko u Briselu ko smatra da odluka Hrvatske nije kršenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema rečima ministra Ljajića, koji je prisustvovao otvaranju sportske hale u dečjem odmaralištu "Golija", to su diskriminatorske mere, uperene protiv svih zemalja u regionu.

"Siguran sam da će pritisak iz Brisela biti takav da će Hrvatska morati da modifikuje ili potpuno promeni ovu odluku", rekao je Ljajić i najavio da će se u ponedeljak u Sarajevu održati sastanak ministara zemalja u okruženju sa koga će se uputiti zahtev Vladi Hrvatske.

Ukoliko ne dođe do promene, sve zemlje će preduzeti kontramere, najavio je Ljajić.

"To bismo hteli na svaki način da izbegnemo, jer ne želimo trgovinski rat od koga bi najviše štete imali privrednici i potrošači", naglasio je Ljajić.

Prema njegovoj oceni, tvrdnja Hrvatske, da na ovaj način štiti potrošače u svojoj zemlji, nisu tačne, jer kako je rekao, Hrvatska je svoje potrošače "pogodila jer će kupovati skuplju robu i sigurno manje kvalitetnu robu".

"Ovde se radi o čistom ekonomskom protekcionizmu, a u političkom smislu o čistom populizmu jer ova odluka ne može biti ničim drugim opravdana osim ubiranjem jeftinih političkih poena", ocenio je Ljajić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи