Nastavlja se štrajk u "Goši", radnici najavljuju radikalizaciju

Radnici "Goše", koji su duže od četiri meseca bili u generalnom štrajku, odlučili su da nastave štrajk i najavili su radikalizaciju, saznaje RTS.

Posle jutrošnje najave da će sačekati da vide šta će im ponuditi smederevski "Hestil", odnosno koliko je "Gošinih" vagona spreman da kupi i koliko bi od toga i kada radnici dobili, odlučeno je da se štrajk nastavi.

Prema najavama, radnici će izvesti viljuškare ispred Upravne zgrade, kako niko ne bi mogao da uđe u krug fabrike.

O tome da li će nastaviti i sa štrajkom glađu odlučivaće u ponedeljak.

Kako RTS saznaje, predstavnici "Hestila" danas su bili na sastanku sa direktorom u "Goši", ali tim razgovorima nije prisustvovao štrajkački odbor.

Još nema informacija o detaljima sastanka.

Posle jučerašnjih razgovora u Ministarstvu privrede i Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova, poslodavac je štrajkačkom odboru dao ponudu da prvo prekinu štrajk, a da im on isplati dug za zarade u 16 mesečnih rata od novca koji bude dobio od prodaje robe sa lagera.

Generalni direktor "Goše" Milutin Šćepanović kaže da su radnici deo zaostalih zarada dobili, da na ostalo ne mogu da računaju ukoliko ne nastave proizvodnju, te poručuje da bi nastavak štrajka mogao da rezultira stečajem.

Kako objašnjava za Tanjug, vlada je u ovih 120 dana, koliko štrajk traje, isplatila radnicima po 60.000 dinara, novo rukovodstvo još po 70.000, što je 130.000 za četiri meseca, za koje su vreme, primećuje, "radili samo osam dana".

I to je, kaže, sve što je uvom trenutku moguće da im se nadoknadi, a oni su, kaže, i dalje u štrajku i time, odnosno isplatom i preostalih dugovanja, uslovljavaju poslove koji su već ugovoreni.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара