Nastavak pregovora o "Fijatu" u ponedeljak

Zaposleni u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" dobili su danas zvaničnu ponudu koja se tiče zahteva upućenih poslovodstvu. O ponudi će se tokom vikenda izjasniti Samostalni sindikat fabrike koji je i počeo štrajk, rekao je agenciji "Beta" predsednik tog sindikata Zoran Marković.

Zoran Marković je rekao da će pregovori sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije biti nastavljeni u ponedeljak, 24. jula.

Istakao je da je predstavnicima Štrajkačkog odbora drago što pregovorima sa poslovodstvom prisustvuje premijerka Ana Brnabić.

Treća runda pregovora poslovodstva "Fijata" i radnika održana je danas u Vladi Srbije.

Očekuje se da pregovori ubrzo budu završeni jer, kako kažu, postoji dobra volja obe strane da do dogovora dođe.

Pregovori rukovodstva kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" i zaposlenih u toj kragujevačkoj fabrici počeli su u sredu.

Nakon jučerašnjeg sastanka, saopšteno je da su predstavnici "Fijata" izrazili spremnost organizovanja posebne komisije koja će imati za cilj da se izvrši analiza svih procesa rada u toj kompaniji radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Kako je navedeno, bilo je reči o četiri zahteva koje je štrajkački odbor postavio pred rukovodstvo te kompanije.

Direktori "Fijata" su obećali da će razmotriti mogućnost plaćanja naknada radnicima za prekovremeni noćni rad.

Zaposleni u "Fijatu" traže povećanje zarada, bonuse efikasnosti, bolje uslove poslovanja i obezbeđivanje noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno.

Radnici "Fijata" su 27. juna obustavili proizvodnju i stupili u štrajk, a nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić 18. jula u Kragujevcu, vratili su se u pogon i počeli pregovore sa poslodavcem.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво