Predsednik Štrajkačkog odbora "Fijata": Protest nije ispolitizovan

Posle jučerašnje odluke da nastave štrajk, nekoliko stotina radnika druge smene u kragujevačkom "Fijatu" održalo je protesnu šetnju do Skupštine grada. Od gradonačelnika Radomira Nikolića traže da im kaže ima li odgovora na pismo koje su prošle sedmice uputili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U pismu Aleksandru Vučiću radnici apeluju da predsednik utiče na "Fijat" da poštuje zakone Srbije i otpočne pregovore sa radnicima.

To je zahtev od koga, kako kažu, neće odustati. Premijerku Anu Brnabić pozivaju da dođe u fabriku i da napravi krizni tim koji će pregovarati sa štrajkačima i poslovodstvom.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković demantovao je navode premijerke da je prosečna plata proizvodnih radnika 42.000 dinara, već, kako kaže, iznosi oko 36.000.

Od Vlade očekuju da posreduje, ali pregovori sa rukovodstvom "Fijata" preduslov su za prekid štrajka. Dodaje da radnici ne pristaju da budu najjeftinija radna snaga u Evropi.

U Štrajkačkom odboru demantuju da je protest ispolitozovan jer su pregovori sa poslovodstvom prekinuti 21. juna, a nakon toga je doneta odluka da se krene u štrajk.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво