Radnici "Fijata" za nastavak štrajka

Devedeset sedam odsto radnika prve smene u kragujevačkom "Fijatu" izjasnilo se da žele da se štrajk u toj fabrici nastavi, a isto su se izjasnili i radnici druge smene, javlja dopisnik RTS-a.

Radnici su odlučili da nastave štrajk a iz Italije im, kažu, stižu poruke da će sutra direktori kompanije odlučiti da li će i za koliko smanjiti proizvodnju i broj radnika.

Zoran Marković iz Štrajkačkog odbora FCA Kragujevac kaže da su četvrti put poslali poslodavcu zahtev za početak pregovora, kako bi se poštovao Zakon o štrajku.

"Ne mogu da shvatim da neko ovde vidi neke huligane koji hoće da oteraju 'Fijat' iz Kragujevca. Mislim da je ovo otišlo u pogrešnu stranu, radnici traže svoja prava, bolje uslove rada, bolju zaradu. Četiri zahteva koja smo imali do danas nismo seli s predstavnicima kompanije da razgovaramo", rekao je Marković.

Radnici čekaju da Italijani dođu u Kragujevac, ali njihovo pravilo je da nema pregovora dok štrajk traje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. jul 2017, 16:41)
Botošeks [neregistrovani]

Srbija

Odgovor @štrajk:
Da, njoma jeste svejedno ko će im sklapati vozila, ali ovde država zakazuje. I to debelo. Evo primera-FIAT izdvaja 1000€ za radno mesto, plata radniku 250€ porez državi 750€. On će isto izdvajati u Poljskoj, s tim da je tamo plata radniku 750€, a porez državi 250€. Tu naša država pada, niko drugi.

(ponedeljak, 17. jul 2017, 14:23)
Goran [neregistrovani]

štrajk

Biće svima vama ponovo krivi strani "agresori" i strani plaćenici i svi će vas opet "mrzeti" kada ostanete bez posla. Jeste, plate su vam niske, ali je i to bolje od onoga što se zarađuje u drugim delovima Srbije.Razmislite zašto su vam takve plate, pa se onda bunite, a FIAT-u je svejedno dali će njegova vopzila sklapati Srbi, Turci ili Poljaci, ali vama neće biti svejedno.