Krulj: "Fijat" bi mogao da izmesti proizvodnju u Poljsku

Ekonomski savetnik u Vladi Srbije Vladimir Krulj smatra da bi dijalog zaposlenih i rukovodstva "Fijata" trebalo da se obavi što pre.

Vladimir Krulj je, komentarišući pojedine medijske napise da bi "Fijat" mogao da ode iz Srbije, rekao da bi izmeštanje proizvodnje modela "fijat 500L" moglo da se desi i to u Poljsku, za koju navodi da je jedna od zemalja koje se najbrže razvijaju.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Krulj je rekao da svako odustajanje od dijaloga u "Fijatu" ne nosi poruku dobru za bilo koga.

Dodaje da je izbegavanje dijaloga generisanje problema i postavlja pitanje "ko zapravo dobija odustajanjem od pregovora".

Prema njegovim rečima, zna se ko gubi odustajanjem od razgovora – radnici, Grad Kragujevac, cela Srbija.

Sve to, kaže, utiče na spoljnotrgovinsku razmenu Srbije jer "Fijat" učestvuje u BDP-u u velikom procentu.

"Više je nego jasno da je Vlada zauzela stav po nekim bitnim pitanjima. Razgovarali su i sa premijerkom Brnabić, a imamo i dogovor sa Kragujevcom i normalno je da se uđe u bonus efikasnosti koji je vlada ispregovarala – što se više prodaje, više za one najbolje", naglasio je Krulj.

Kolektivni ugovor, napominje ekonomski savetnik u Vladi Srbije, štiti i firmu i zaposlene.

"Mislim da je bitno što kolektivni ugovor garantuje radna mesta. Ključno pitanje je zašto prekidati dijalog", ističe Krulj.

Povećanje zarada ostaje kao mogućnost, ali to, kaže, zavisi od tržišnih uslova. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво