Nastavljen štrajk u "Fijatu"

Radnici prve i druge smene nastavili su štrajk i zajedno protestuju u krugu "Fijatove" fabrike u Kragujevcu.

Iz štrajkačkog odbora jutros je isključen predsednik sindikata "Nezavisnost" Zoran Stanić, a kako RTS saznaje predsednik Samostalnog sindikata "Fijata" Zoran Marković razgovarao je u Beogradu sa pomoćnikom ministra privrede.

Radnici "Fijata" juče su bili podeljeni u odluci da li da prekinu štrajk i počnu pregovore sa poslovodstvom.

Sa ministrom privrede dogovoreno je da grad obezbedi prevoz radnicima van standardnog radnog vremena, a poslodavac je obećao reorganizaciju proizvodnje, isplatu bonusa efikasnosti i dogovor o povećanju zarada, što su i bili radnički zahtevi, ali je ponuda Vlade odbijena.

"Fijat" početak pregovora uslovljava prekidom štrajka, a u protivnom najavljuje otpuštanje 320 radnika i smanjenje proizvodnje za 80 odsto u fabrici u Kragujevcu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво