RZS: Najviša prosečna plata u Surčinu, najniža u Malom Crniću 

Surčin je, sa iznosom od 99.623 dinara, na čelu liste opština u Srbiji po visini prosečne neto plate isplaćene u maju 2017, dok je na začelju Malo Crniće u borskoj oblasti, gde je prosečna majska neto plata bila 23.605 dinara, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Na drugom mestu je Novi Beograd sa prosečnom majskom neto platom od 74.706 dinara, a treći je Kostolac sa iznosom od 73.861 dinar.

Slede dve opštine na jugu Srbije – Medveđa sa prosečnom isplaćenom neto zaradom u maju od 68.784 dinara, i Kuršumlija s prosekom od 67.964 dinara, dok je na šestom mestu Lazarevac sa 66.682 dinara.

Pored Malog Crnića, najniže prosečne plate u maju registrovane su u Babušnici – 24.746 dinara, Bačkom Petrovcu 25.397 dinara i Trgovištu 25.444 dinara.

Prosečna majska neto zarada u Srbiji je iznosila 47.136 dinara i nominalno je manja za pet procenata, a realno manja za 4,5 odsto u odnosu na april, dok je na godišnjem nivou nominalno veća za 7,2 odsto, a realno veća za 3,6 procenata, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво