Vlada će nastaviti da ulaže u niški aerodrom

Vlada Srbije nastaviće da ulaže u aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, za koji je namenjeno 6,5 miliona evra, rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović obilazeći nove terminale i renoviranu aerodromsku zgradu. Istakla je da Vlada podržava razvoj Niša i juga Srbije.

Obilazeći nove terminale i renoviranu aerodromsku zgradu, Mihajlovićeva je rekla da je četiri miliona evra opredeljeno za izgradnju tornja.

Pored toga, 2,5 miliona evra biće uloženo u opremu za sletanje i poletanje po lošem vremenu, što će pomoći da niški aerodrom bude u poptunosti alternativni beogradskom.

Niški aerodrom beleži povećanje broja putnika, od nekadašnjih 1.200 godišnje taj broj porastao je na trenutnih 140.000 putnika, a cilj je 550.000 do 2020. godine, rekla je Mihajlovićeva.

"Plan je da u narednih nekoliko godina do 2020. godine pričamo o 550 hiljada putnika, videćemo, možda bude bilo i više, ali suština ovog aerodroma se ogleda, naravno, kroz broj putnika, ali suština je da jeste zaista regionalni aerodrom, da je Niš sa mestom na kome se nalazi veoma važan za celu Srbiju, za ceo zapadni Balkan", kaže Mihajlovićeva. 

Boraveći u Nišu Mihajlovićeva je Sigurnoj kući poklonila polovno putničko vozilo. 

Sve projekte u toku i buduće koje grad Niš priprema Vlada podržava rekla je Mihajlovićeva ističiću da je najvažnije što Niš posle dužeg vremena ima stabilan budžet.

Ministarka Zorana Mihajlović je nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem rekla da su dve stvari posebno bitne - da grad Niš ima stabilno finansiranje i da su planirane investicije u narednoj godini oko dve milijarde dinara.

"Dve stvari su posebno važne, prva je da Grad Niš ima stabilno finansiranje jer nema razvoja, novih prjekata ako to finansiranje nije stabilno'', rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, druga stvar koja je voma značajna je da su u odnosu na sve pripremljene građevinske dozvole, njih 38, planirane investicije Grada Nišša u narednoj godini oko dve milijarde dinara, po pripremljenoj dokumentaciji, od čega je deo vezan za sam aerodrom.

Ona je dodala da je ponosna na saradnju sa Gradom Nišom i svim ljudima iz lokalne samouprave.

''Grad Niš, način na koji se upravlja gradom, investicije koje su u toku, način kako se prave prioriteti mislim da jeste primer za mnoge gradove u Srbiji i to je naš cilj da svi gradovi budu samoodrživi i mogu da imaju stabilno finansiranje, da posle mogu da se razvijaju'', rekla je Mihajlovićeva.

Bulatović je kazao da je upoznao ministarku sa najznačajnijim aktivnostima koje grad trenutno sprovodi ili priprema, uključujući planove za otvaranje novih fabrika, unapređenje komunalne infrastrukture, izgradnju putne infrastrukture, donoššenje planske dokumentacije.

"Situacija sa javnim finansijama u gradu je stabilna, možžemo da finansiramo sve obaveze. Hvala Vladi Srbije na podrššci koju pružža Gradu Niššu i celom jugu Srbije"”, rekao je Bulatović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво