Niška fabrika "Blok signal" prodata indijskim investitorima

Indijska kompanija "Ekscel industri", sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kupila je nišku fabriku "Blok signal", koja je nekada bila u okviru "Min holdinga". "Ekscel" je deo velike industrijske grupe koja radi za mašinsku i naftnu industriju.

Kompanija "Ekscel" kupila je fabriku "Blok signal" za milion evra i u prvoj godini zaposliće još 35 radnika. Niška fabrika nastaviće sa novim vlasnicima proizvodnju opreme za železnicu i komunalne opreme.

"Mnogo mi znači podrška koju sam dobio u Srbiji za kupovinu ove fabrike. To je ono što ću preneti svojim poslovnim partnerima i mislim da će zbog toga i oni želeti da dođu", ističe Samir Edros, suvlasnik kompanije "Ekscel".

Ova fabrika je kupljena bez podsticajnih sredstava koja država daje stranim investitorima. "Blok signal" je bio deo "Min holdinga", koji je posle privatizacije 2003. godine imao velike gubitke i dugovanja.

"Srbija danas predstavlja u pravnom, političkom i ekonomskom smislu jednu stabilnu i ozbiljnu državu u kojoj svi potencijalni investitori mogu da prepoznaju dobru šansu da šire svoj biznis, da ostvaruju svoj biznis i da ovde ostvaruju profit", objašnjava Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Dolazak kompanije "Ekscel" u Niš rezulat je međudržavnog dogovora sa početka ove godine.

"Ovo je prvi konkretan rezulat razgovora premijera Srbije i Indije u januaru. Ima još mnogo mogućnosti za saradnju, a najviše u sektoru informacionih tehnologija i poljoprivrede", ukazala je Narinder Čauhan, ambasadorka Indije u Srbije.

Indijska kompanija posluje od 1981. godine sa sedištem u Ajmanu u Emiratima. Pored proizvoda za mašinsku i naftnu industriju, rade i delove za avio-industriju i medicinske uređaje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво