Dvadest godina od osnivanja "Telekoma", koji su najvažniji izazovi

Jedno od naših strateški najvažnijih preduzeća "Telekom Srbija" ove nedelje obeležava 20 godina postojanja. "Telekom Srbija" posluje u šest zemalja i u svom sastavu ima 14 kompanija. Generalni direktor "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk za RTS kaže da je ta kompanija na početku imala dva miliona korisnika, a da danas ima 10 miliona.

Gostujući u Dnevniku RTS-a Predrag Ćulibrk je rekao da je "Telekom Srbija" pustio mrežu druge, treće i četvrte generacije mobilne telefonije, pruža usluge interneta, IT usluge i bankarske usluge. postao je operator distribucije TV sadržaja i jedan je od najvećih sportskih TV kuća u regionu.

"Telekom ovih dana slavi 20 godina postojanja. PTT sistem je 1997. godine razdvojen u dva paralelna sistema, jedan je Pošta, drugi 'Telekom Srbija'. PTT sistem je vremenom postao brz i doneta je odluka da se 'Telekom Srbija' oformi. Dug je to put bio, dosta toga se uradilo", objasnio je Ćulibrk.

Ističe da je u naredne dve do tri godine imperativ razvoj optičkih mreža.

"Cilj je da do većine stanova i kuća dopremo sa optičkim pristupom. Optika je u agendi svih evropskih i svetskih država. Sve što se očekuje u budućnosti vezano za savremene inovacije u informaciono-komunikacionoj tehnologiji zahtevaće brz internet. Sklopili smo ugovor sa 'Huavej' kompanijom i to je ugovor vredan 150 miliona evra, a te investicije su opredeljene za povećanje brzine", rekao je Ćulibrk.

Govoreći o privatizaciji "Telekom Srbija", Ćulibrk je rekao da to sada nije aktuelna tema.

"Naša obaveza je da kroz razvoj investicija sa korisnicima pokušamo da očuvamo vrednost kompanije. Spremnost je dokazana, bili smo u privatizaciji 2011. i 2015. godine, znamo kako da sprovedemo taj proces. Naše opredeljenje je da investicijama koje su planirane pokušamo da budemo lideri na tržištu telekomuninkacija", objasnio je Ćulibrk.

Istakao je da ćerka-kompanija "Telekom Srbija" u Austriji broji 20.000 korisnika i da se radi na tome da se ta kompanija dobije podršku iz Srbije, pa će tako inovativni projekat "Teslin vremeplov" biti prikazan korsnicima u Beču.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво