Pet velikih tema na SPIEF 2017

Glavna tema ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), koji se od 1. do 3. juna održava pod pokroviteljstvom predsednika Rusije Vladimira Putina, biće "Postizanje nove ravnoteže na globalnoj sceni", a diskusije će biti podeljene na pet glavnih tema.

Ovogodišnje zemlje partneri SPIEF-a su Indija i Srbija, kojima se posvećuje posebna pažnja.

U svojstvu zemlje-počasnog gosta, Srbija će takođe učestvovati na Sanktpetrburškom forumu, što će, kako su se nedavno saglasili predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, biti prilika da se mogućnosti i rezultati srpske privrede na najbolji način predstave ne samo u Rusiji, već i pred više od 12.000 učesnika iz oko 130 zemalja.

Pet tema vodilja su upravljanje makro okruženjem, ekonomska agenda Rusije, prihvatanje tehnoloških zaokreta, fokus na ljudski faktor i serije predviđanja.
Prvi dan SPIEF-a počinje biznis doručkom.

Prvi dan posvećen je globalnim ekonomskim temama, ekonomskim i finansijskim politikama, organizacijama ekonomske saradnje, privrednoj saradnji Rusije sa drugim zemljama, ali i predviđenju "Rusija 2035".

Takođe, 1. juna biće održan i okrugli sto "Rusija-Srbija".

Samo prvog dana biće održano 39 panela, devet okruglih stolova i još jedan broj specijalnih sesija.

Na skupu će posebna pažnja biti posvećena i medijima, njihovoj ulozi, imajući u vidu socijalne mreže preko kojih se često šire i lažne informacije.

Drugi dan je posvećen temama vezanih za energetiku, te je planiran i "energetski samit", ali i pitanjima četvrte industrijske revolucije, te i opasnosti robotizacije po radna mesta, ali i temama vezanih za klimatsku promenu.

Tokom ovog dana biće razgovarano i o budućnosti EU.

Poslednji dan posvećen je digitalnoj ekonomiji, investicionim šansama, inovacijama.

SPIEF će otvoriti zamenik premijera Ruske federacije Sergej Prihodko, a na Forumu će se učesnicima, drugog dana, obratiti ruski predsednik Vladimir Putin, premijer Indije Narendra Modi, austrijski kancelar Kristija Nerk, kao i premijer Moldavije Igor Dodon.

Programom SPIEF-a predviđeno je održavanje poslovnog foruma zemalja BRIKS-a i foruma B20 o međunarodnoj trgovini i investicijama, zatim Rusko-indijski forum korporativnih direktora, tradicionalni Energetski samit korporativnih direktora, kao i poslovne dijaloge i forume Rusije sa SAD, sa Francuskom, sa Latinskom Amerikom, Švajcarskom, Japanom i sa Afrikom.

Prema najavi organizatora, održaće se i biznis skupovi Evroazijske ekonomske unije i Indije, o strateškom razvoju farmaceutske industrije, kao i o IT-u.

U planu su i sesije Šangajske organizacije za saradnju i Valdaj kluba, dok će se na marginama Foruma prvi put održati i Svetski festival omladine i studenata.

Forum malih i srednjih preduzeća planiran je dan pre zvaničnog otvaranja SPIEF-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво