Vučić: Raditi na razvoju povoljnog poslovnog okruženja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su javne finansije pod kontrolom i da je važno da se dalje radi na jačanju makroekonomske sigurnost zemlje i na razvoju povoljnog poslovnog okruženja.

Aleksandar Vučić je predsedavao prvoj sednici Radne grupe za unapređenje i sprovođenje preporuka iz "Bele knjige" Saveta stranih investitora.

Na sednici su, kako je saopšteno, definisani naredni koraci koje bi trebalo preduzeti kako bi se poboljšalo poslovno okruženja i stvorili bolji uslovi za dolazak investitora u Srbiju.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je i zamenica predsednika Radne grupe za unapređenje i sprovođenje preporuka iz "Bele knjige", istakla je da će se radna grupa baviti unapređenjem šest oblasti.

"Oblasti u kojima je važno da zajedno delujemo jesu porezi, rad, inspekcija i bezbednost hrane, nekretnine i izgradnja, elektronsko poslovanje i stečaj i devizno poslovanje. Formirali smo operativna tela za svaku od ovih oblasti, kako bismo što efikasnije postigli rezultate koje smo zacrtali", rekla je Mihajlovićeva.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova rekla je da Savet pozdravlja početak rada zajedničke Radne grupe za sprovođenje preporuka "Bele knjige", jer je to jasan signal zajedničke posvećenosti Vlade i Saveta da planski rade na unapređenju poslovne klime.

"Formiranje Radne grupe predstavlja čvrstu osnovu naše saradnje. Verujemo u postavljanje jasnih i ambicioznih ciljeva. Gde ima volje, ima i rezultata i ovo je jedinstvena prilika da se ubrza dalji napredak i Srbija učini boljim mestom za poslovanje", dodala je Mihajlova.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво