Mihajlovićeva: U 2018. završavamo auto-put Kragujevac – Batočina

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će ceo auto-put Kragujevac – Batočina, dug oko 24 kilometra biti završen do polovine 2018. godine.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanja novinara kod kružnog toka u mestu Žirovnica, rekla da će od ukupno 24 kilometra do kraja juna ove godine biti završena deonica Žirovnica-Kragujevac, što je ukupno oko 18,5 kilometara.

Dodala je da zatim preostaje da se izgradi još oko pet kilometara kroz Batočinu, za šta se ponovo rade projekti.

"Očekujem da će projekat biti završen u septembru ove godine, a da će zatim uslediti i raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača", rekla je ona.

Mihajlovićeva je naglasila da je ovaj auto-put veoma važan za Kragujevac, jer spaja taj grad s Koridorom 10, ali i za ceo taj deo Srbije.

"Ovaj auto-put je počeo da se gradi još 2009. godine i strašno je što već odavno nije izgrađen", rekla je Mihajlovićeva, podsetivši da je u junu 2016. puštena u saobraćaj jedna deonica od oko šest kilometara.

Do kraja juna ove godine biće završeno 18,5 kilometara, a u toku je završna faza izrade potpornih konstrukcija, kolovozne konstrukcije desne trake i radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije i opreme. 

Na deonici Žirovnica-Kragujevac glavni izvođač je kompanija PZP Kragujevac, koja se, kako je primetila, trudi da sve završi u roku.

"Mi smo svakako tu da pomognemo kad treba i da stvari krenu. Očekujem da će ceo auto-put od Kragujevca do Batočine biti gotov tokom građevinske sezone naredne godine. Da li u junu ili julu, ali to sve mora da bude gotovo naredne sezone", naglasila je Mihajlovićeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво