Poziv Belgijancima da nastave da investiraju u Srbiji

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Kraljevinom Belgijom Marko Parezanović je, u razgovoru sa ambasadorom te zemlje u Beogradu Leom Daesom, pozvao Belgijance da nastave da investiraju u Srbiju.

Parezanović je, kako je saopšteno iz Skupštine nakon sastanka, rekao da je privredna saradnja dve zemlje od ključnog značaja, obzirom na to da mnoge belgijske kompanije posluju u Srbiji, poput "Deleze" i "Carmeuse".

Ukazao je i na to da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je opredeljenost građana ovom putu pokazana na prethodnim izborima.

Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Belgijom pozvali su ambasadora da poseti gradove i opštine u Srbiji kako bi se bliže upoznao sa njenim potencijalima, sa čime se Daes složio, navodi se u saopštenju.

Daes se složio sa sagovornicima da je nastavak saradnje, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji od izuzetnog značaja i napomenuo da srpska i belgijska strana imaju odlično uspostavljenu policijsku saradnju, posebno u oblasti organizovanog kriminala.

Dodao je da je Belgija spremna, kao i ostale zemlje članice Evropske unije, da pomogne Srbiji na njenom putu ka EU, posebno u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador Daes je istakao da je razgovarao sa privrednom delegacijom iz Belgije na temu budućih investicija u Srbiju.

Sagovornici su zaključili da će intenziviranje saradnje između poslaničkih grupa prijateljstva dvaju parlmenata umnogome doprineti saradnji na svim nivoima i u svim oblastima, a kao jedan od primera je i eventualno uspostavljanje saradnje i u oblasti zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво