Vučić sa dobavljačima lanca "Merkator S"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa predstavnicima dobavljača kompanije "Merkator S", koja je deo koncerna "Agrokor".

Svrha sastanka, koji se održava u Palati "Srbija", nakon kojeg će se medijima obratiti srpski premijer, je razmatranje aktuelne situacije u vezi sa poslovanjem danas najvećeg maloprodajnog lanca u Srbiji.

Uoči sastanka sa dobavljačima premijer je, na kratko, razgovarao sa predsednikom PKS-a Markom Čadežom i generalnim direktorom "Merkatora S" Aleksandrom Seratlićem, a sastanku sa dobavljačima prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

"Agrokorovi" dobavljači, kako je prenela hrvatska agencija Hina, od danas obustavljaju isporuku svih proizvoda tom koncernu, osim hleba i mleka.

Obustava će trajati dok se dobavljači ne sastanu s bankarima i s njima dogovore o budućim koracima, navodi hrvatska agencija.

"Agrokorovi" dobavljači su u četvrtak dali rok od 24 sata da se reše njihovi egzistencijalni problemi, a onda kreću obustave.

Kod nas trenutno nema problema zbog "Agrokora", ali je teška situacija i za nas, jer ne možemo da izdvajamo kompanije iz Srbije i tako ih spasavamo, rekao je juče premijer Vučić, dodavši da ne voli priče o regionalnim biznis liderima, a posle "svi regionalno stradamo".

Svi dobavljači iz Srbije su za sada plaćeni, rekao je Vučić, ali dodao da je zabrinut za budućnost celog kompleksa.

Neverovatno je da je dopušteno da se tako brzo uđe u veliku blokadu, primetio je, dodajući da ne razume jer je to strateška stvar, ne za jednu zemlju nego za ceo region. "I Srbija i Bosna i Hercegovina su sada u problemu, a ni krive ni dužne", dodao je premijer.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара