Nastavljena proizvodnja u “Agroživu”

Radnici u klanici živine "Agroživ Juko" u Žitištu nastavili su s radom, pošto im je uplaćen drugi deo martovske plate. Pogoni će raditi punim kapacitetom.

Drugi deo plate za oko 600 zaposlenih u klanici u sastavu pančevačke kompanije "Agroživ", koji su započeli štrajk 16. juna, uplaćen je u sredu uveče.

Klaničari su štrajkovali poštujući minimum procesa rada, sa zahtevima upućenim stečajnom upravniku Stevanu Moldovanu da im isplati tri zaostale zarade i da obezbedi nastavak proizvodnje na farmama i drugim proizvodnim celinama kompanije.

Stečajni upravnik je juče posetio Žitište, a zaposlenima kompanije "Agroživ" se putem medija obratio i ministar Slobodan Milosavljević sa obećanjem da će radnicima do kraja nedelje stići prva od tri neisplaćene zarade i sa apelom da ne prekidaju proizvodnju, jer je to jedini način da kompanije opstane.

"Agroživ" sa sedištem u Pančevu u stečaju je od 28. maja ove godine.

Posle hapšenja i određivanja pritvora protiv vlasnika "Agroživa" i brojnih direktora drugih preduzeća u toku je sudski proces zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela i oštetili državu za 18 miliona evra.

broj komentara 0 pošalji komentar