Počeli radovi na postavljanju šipova za Galeriju "Beograda na vodi"

Kompanija "Belgrade Waterfront" objavila je početak radova na temeljima Galerije "Beograda na vodi", koja će, kako je to preduzeće istaklo, biti najveći tržni centar u regionu. Glavni radovi, kako se navodi u saopštenju, planirani su za jun, a završetak tokom 2020.

Generalni direktor "Belgrade Waterfront" (BW) Nikola Nedeljković istakao je da se otvaranjem Galerije otvara i nova era maloprodaje u Srbiji.

"Za tržni centar već su zainteresovani neki od vodećih svetskih brendova, od kojih mnogi prvi put dolaze u Srbiju”, rekao je Nedeljković.

Galerija "Beograda na vodi" imaće ukupnu nadzemnu površinu od 140.000 kvadratnih metara, parking povezan sa svim glavnim saobraćajnicama, sa zatvorenim pešačkim mostom "The St. Regis Belgrade", čime će biti obezbeđen direktan pristup vidikovcu na vrhu 40-spratne Kule Beograd, navodi se u saopštenju.

Kroz Galeriju "Beograda na vodi" prolaziće tri glavne avenije, a transparentni krov obezbediće prirodno osvetljenje celog prostora.

Glavni projektant Galerije "Beograda na vodi" je RTKL, jedna od najvećih multidisciplinarnih projektantskih kompanija, dok je "Arhi.Pro" lokalni konsultant.

Radove na temeljima izvodi "Novkol", domaća građevinska kompanija specijalizovana za duboko fundiranje i postavljanje šipova.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. apr 2017, 04:04) - anonymous [neregistrovani]

Srpski proizvodi

koliko će se srpski proizvoda prodavati u tim trgovinama.

(četvrtak, 06. apr 2017, 21:59) - Dragan Stajic [neregistrovani]

prioritet

raduje me svako dobra vest i investicija u srbiji kao sto je ova mada sam siguran da bi par linija metroa sa 50-100km pruge mnogo vise znacilo stanovnicima BG kao i hiljadama turista, djaka, poslovnih ljudi, itd