Mihajlović: Za rehabilitaciju puteva 400 miliona evra

Počela je građevinska sezona. Plan države je da do kraja godine auto-putem poveže Obrenovac i Preljinu, da se konačno završi Koridor 10. Zatim da se rehabilituje 220 od ukupno 1.100 kilometara puteva, za šta je izdvojeno 400 miliona evra. Nema dela Srbije u kojem ne počinje rehabilitacija puteva, kaže za RTS ministarka Zorana Mihajlović.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da Srbija ima 400 miliona evra da potroši na rehabilitaciju puteva i da se na tome radi.

Budući da je počela građevinska sezona, kako kaže, nema dela Srbije gde se ne počinju rehabilitacije, a plan je da se ove godine rehabilituje 220 od ukupno 1.100 kilometara puteva u Srbiji.

Radovi na putu Novi Sad – Zrenjanin počinju sutra, zatim Žabalj–Zrenjanin i to košta 733 miliona dinara, 24 kilometra puta.

Upitana o završetku radova na Koridoru 10, ministarka je navela da je plan za koridore bio da to bude završeno pre sedam godina, ali da je ova vlada krenula da radi na tome i istakla da će se sve učiniti da to bude u roku.

"Svi vidimo koliko se radilo u prethodne dve godine. Normalno je da na teškim deonicama, poput Grdeličke klisure, problemi postoje. Ono što je Ministarstvo predložilo, pošto je građevinska sezona počela, jeste da se sa koridorima pod hitno još jednom sedne da vidimo da li ima predloga da se još neke kompanije uključe, budući da 'Aktor' nema dovoljno radnika", rekla je Mihajlovićeva.

Ističe da je plan za završetak radova na Koridoru 10 kraj ove godine i da će se potruditi da to tako i bude.

"Moramo još više da se uključimo mi svi – i Koridori i nove kompanije", rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla i da je rok za završetak naplatne rampe Vrčin 15. maj i da očekuje da će biti puštena u rad za Uskrs.

"Naplatna rampa je sada izmeštena iz Beograda. Neće više biti gužvi, jer sada imamo 23 trake", rekla je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na pitanje da li je Kina nezadovoljna brzinom realizacije zajedničkih projekata dve zemlje, Mihajlovićeva je rekla da je juče sa kineskim premijerom razgovarala o svim projektima koje Srbija i Kina zajedno rade, o modernizaciji puteva i potpisivanju ugovora o finansiranju Obilaznice oko Beograda.

"Juče smo razgovarali o svim projektima koje radimo, o modernizaciji puta Beograd–Budimpešta, koja kreće u maju, Surčin–Obrenovac, koji smo upravo, po planu, počeli 1. marta, a posebno smo pričali o potpisivanju ugovora o finansiranju za Obilaznicu oko Beograda", istakla je Mihajlovićeva.

Dodaje da je komercijalni ugovor potpisan.

"Kineska strana sada razmatra način da se u maju, kada Aleksandar Vučić bude bio u Kini, potpiše i ugovor o finansiranju", rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je istakla da su kineski izvođači vrlo prisutni u Srbiji i da će 102 kilometra puta Obrenovac–Preljina biti do novembra 2017. puštena u saobraćaj.

"Izbor premijera nije licitiranje i kladionica"

Upitana o kandidatu za premijera, Mihajlovićeva, koja je i funkcionerka SNS-a, rekla je da izbor predsednika Vlade nije licitiranje i kladionica i da će SNS prvo analizirati rezultate izbora, a nakon toga videti ko će voditi Vladu.

"Mislim da se u medijima kandiduju za premijera razni predstavnici iz raznih stranaka i nestranačke ličnosti, samo nema nikoga iz najveće i najjače stranke – SNS-a.

"Izbor predsednika Vlade nije licitiranje i kladionica", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je SNS ozbiljna, velika organizacija i da će se prvo analizirati rezultati proteklih izbora, da se vidi gde su dobri, a gde nisu, ko, kako i koliko je tome doprineo.

"Nakon toga, treba da se sedne i vidi ko je taj ko će voditi Vladu. On mora biti iskusan i obrazovan, mora doneti rezultat i mora nastaviti sve što se do sada radilo", rekla je Mihajlovićeva.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара