Podrška budućim preduzetnicima

Pomoćnica ministra za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo Katarina Obradović Jovanović kaže za RTS da je želja Ministarstva privrede da preduzetnici znaju šta mogu očekivati od države kada je reč o podršci.

Katarina Obradović Jovanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da su svi programi podrške preduzetnicima koji su započeti prošle godine nastavljeni i u ovoj godini. Ukazala je i na poseban program namenjen inovativnim startap projektima.

Pomoćnica ministra je rekla da je interesovanje za programe podrške veliko.

Kako je istakla, biraju se održivi projekti, jer nikome nije u interesu da neki biznis nema perspektivu.

Preduzetnici imaju različite ideje. Reč je o proizvodnim pogonima, mehaničarskim radnjama, stomatološkim uslugama...

Svi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu "Godina preduzetništva".

Katarina Obradović Jovanović je rekla da je razvojni program namenjen najboljim preduzećima i da je njegov cilj podsticanje investicija. Skrenula je pažnju i na program namenjen samo ulaganju u opremu.

Najavila je i da od ovog meseca kreće namenska kontrola startap kredita.

Planovi za podsticaj preduzetništva, započeti u 2016, nastavljeni su i u ovoj godini. Plan je da preduzetništvu bude posvećena čitava decenija. S jedne strane tog projekta je država s podsticajima i programima, a s druge su aktivni i budući privrednici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи