Ljajić: Vučićeva poseta Moskvi ima veliki ekonomski značaj

Poseta premijera Aleksandra Vučića Ruskoj Federaciji, pored političkog, ima i veliki značaj sa stanovišta povećanja spoljnotrgovinske razmene i mogućnosti za veći priliv ruskih investicija, ocenio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rasim Ljajić je naveo da Vučićeva poseta Rusiji daje novi impuls pregovorima o zaključenju sporazuma o slobodnoj trgovini između Evroazijske unije i Srbije.

"To znači da bi taj sporazum mogao da bude usaglašen i potpisan već tokom ove godine", rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija za Tanjug.

Dodao je da Srbija ima interes da najpre zadrži postojeći spoljnotrgovinski režim sa Rusijom i Evroazijskom unijom, gde je 99 odsto proizvoda na bescarinskom režimu, kao i da ga proširi, pre svega na "fijat" automobile, pojedine vrste sira, živinsko meso, šećer i cigarete.

"Sa druge strane, Vučićeva poseta Moskvi i razgovori sa Vladimirom Putinom korespondiraju sa naporima Vlade Srbije da privuče što veći broj ruskih turista i Rusku Federaciju vrati među deset najvećih emitivnih tržišta", istakao je potpredsednik srpske vlade.

Navodi da Turistička organizacija Srbije sprovodi intenzivnu kampanju putem društvenim mreža, kao i štampanih i elektronskih medija na teritoriji Ruske Federacije i da tamo postoji sve veće interesovanje turista za dolazak u Srbiju.

"Posebno interesovanje postoji za obilazak kulturnih ruta, zdravstveni i sportski turizam, a mlađi turisti iz Rusije sve više pokazuju želju za dolazak na Egzit festival i druge zabavne manifestacije", rekao je Ljajić, izrazivši očekivanje da će vrlo brzo biti vidljivi konretni rezultati premijerove posete Ruskoj Federaciji.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво