Mihajlovićeva: Povezivanje Srbije i regiona prioritet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je cilj Srbije povezanost sa regionom i da su ti projekti "veoma važni".

Zorana Mihajlović je razgovarala sa sedam izvršnih direktora Svetske banke koje predvodi Verner Gruber, o sprovedenim reformama u Srbiji, ali i projektima u drumskoj i železničkoj infrastrukturi koji se sprovode u saradnji sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva je navela da su sprovedene reforme stub rasta koji Srbija beleži poslednjih godina.

Govoreći o resoru koji vodi, Mihajlovićeva je navela da očekuje da će uskoro biti završen Koridor 10, a da je u fokusu dalje infrastrukturno povezivanje Srbije sa regionom – "auto-put mira" Niš-Merdare-Priština, modernizacija pruge Beograd-Budimpešta.

Mihajlovićeva je istakla da se na modernizaciji pružnih pravaca u poslednje dve godine intenzivno radi, jer je neophodno da Srbija, kao tranzitna zemlja, može da se uključi u evropsku transportnu železničku mrežu.

Dodala je da se sa susednim zemljama razgovara o uspostavljanju zajedničkih graničnih prelaza kako bi se ubrzao protok robe i ljudi.

Kako je saopšteno, predstavnici Svetske banke pohvalili su sprovedene reforme u Srbiji, napore na infrastrukturnom umrežavanju sa regionom, a zanimao ih je i stav Srbije o infrastrukturnom povezivanju sa Albanijom.

Mihajlovićeva je rekla da je pre dve godine, prvi put u poslednjih 30 godina, formirana zajednička Radna grupa koju čine i ministri saobraćaja dve zemlje, kako bi se zajednički radilo na projektu izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština.

"Naš cilj je povezanost sa regionom i ti projekti su nam veoma važni", poručila je potpredsednica Vlade.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи