Knežević: Dovođenje investitora u Priboj veliki zadatak Vlade

Ministar privrede Goran Knežević otvorio je u Priboju novi pogon španske kompanije "Refisa", ocenivši da je dovođenje investitora u taj grad veliki zadatak Vlade Srbije i lokalne samouprave.

Knežević je istakao da je zadatak svake odgovrne vlasti da rešava probleme građana, a da je najveći problem našeg društva nezaposlenost.

"Vlada se muški uhvatila u koštac sa tom pošasti i već imamo prve rezultate", rekao je Knežević na otvaranju kompanije koja se bavi proizvodnjom poliesterskih komponenti za ugradnju u železnicu i metroe.

Uz opasku da ne treba država da zapošljava ljude, već da je njen zadatak da stvori povoljan poslovni ambijent i uradi deo infrastrukture, Knežević je poručio investitorima da je njihov posao da otvaraju nova radna mesta.

"Ovde u Priboju imamo jedan savršeni primer te simbioze između države i lokalne samouprave i investitora. Dakle, mnogo je jednostavnije u jednoj Subotici, Rumi ili na nekom drugom mestu koje ima uređenu komunalnu infrastrukturu dovesti investitora. A ovde dovesti, u Priboj, jeste veliki potez, veliki zadatak i veliki cilj. Kao što ste videli, evo počelo je", naveo je Knežević na otvaranju kompanije koja sada zapošljava 20 radnika, a do kraja godine u planu je još 50.

Izrazio je veliku zahvalnost timu premijera Aleksandra Vučića i lokalnoj samoupravi koji su realizovali zadatak formiranja Slobodne zone i stvaranja preduslova za privlačenje investitora u ovom gradu, ali i investitorima koji su smogli hrabrosti da tu ulažu.

"Iz njihovih reči vidim da planiraju dalje da se šire i ja očekujem da ova Slobodna zona u Priboju, koja je uključena u ovih 14 slobodnih zona u Srbiji u kojima radi preko 20.000 ljudi, postigne dobre rezultate i da ćemo time ostvariti naš cilj - da naši građani žive bolje i kvalitetnije", poručio je Knežević.

Kad je reč o sitaciji u Fabrici automobila Priboj (FAP), Knežević kaže da rešavanje problema u toj fabrici "ide svojim putem" i da očekuje bolju budućnost za FAP.

"Očekujemo da krajem aprila bude pravosnažan UPPR, nakon toga očekujemo da Ministarstvo odbrane preuzme upravljanje FAP-om, imaju već ugovorene određene poslove. Predsednik Vlade je dao zadatak, pre svega nama ministrima da pokušamo da nađemo što više posla za FAP i mi to već radimo", poručio je Knežević.

Španska "Refisa" je prvi investitor u Slobodnoj zoni Priboj, formiranoj na prostoru jednog nekadašnjeg pogona FAP-a.

U narednim mesecima očekuje se da budu završeni pregovori sa još nekoliko inostranih kompanija koje u narednim godinama nameravaju da zaposle nekoliko stotina radnika.

Ceremoniji otvaranja, osim predstavnika španske kompanije, prisustvovali su i čelnici pribojske lokalne samouprave, narodni poslanik Krsto Janjušević, nekadašnji ministar pravde Nikola Selaković i savetnik premijera Srbije Jerg Heskens.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za ekonomski razvoj Priboja, uručio je Heskensu plaketu "Zaslužni građanin opštine".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво