Kiril Tjurdenjev novi generalni direktor NIS-a

Dosadašnji prvi zamenik generalnog direktora NIS-a, Kiril Tjurdenjev izabran je za novog generalnog direktora NIS-a, saopštila je ta kompanija.

Kiril Kravčenko će, kako je saopšteno, nastaviti da obavlja funkciju zamenika generalnog direktora "Gaspromnjefta" za upravljanje inostranim aktivama.

Nastaviće i da učestvuje u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS-a, koristeći stečeno ekspertsko iskustvo u upravljanju aktivom "Gaspromnjefta" u Srbiji, navodi se u saopštenju NIS-a.

Predsednik Odbora direktora NIS-a, prvi zamenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" Vadim Jakovljev je u ime akcionara izrazio uverenost da će "profesionalizam Kirila Tjurdenjeva obezbediti kontinuitet razvojnog kursa NIS-a koji je usmeren na porast efikasnosti biznisa i transformaciju kompanije u strateškog igrača na balkanskom energetskom tržištu".

Kiril Kravčenko je istakao da je ponosan na rezultate koje je NIS postigao za vreme njegovog rada na funkciji generalnog direktora kompanije.

"Ponosan sam na rezultate koje je NIS postigao za vreme mog rada na funkciji generalnog direktora kompanije. Za osam godina NIS je prošao ogroman put od lokalne kompanije do ozbiljnog međunarodnog igrača na energetskim tržištima. Ja ću nastaviti da učestvujem u rešavanju strateških pitanja razvoja NIS-a u ulozi člana Odbora direktora kompanije i obezbediću neophodne ekspertize za novog generalnog direktora", rekao je Kravčenko.

Izrazio je uverenje da sa Kirilom Tjurdenjevom NIS dobija efikasnog i iskusnog rukovodioca, sposobnog da uspešno odgovori na sve izazove koji stoje pred kompanijom, i da reši ambiciozne zadatke, vezane za realizaciju ključnih investicionih projekata NIS-a.

Tjurdenjev i NIS-u radi od aprila 2016. godine, na poziciji prvog zamenika generalnog direktora za preradu i promet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи