Vučić: Ne vidim bolje mesto za ulaganje od Srbije

Francuski proizvođač gumenih creva za rashladne uređaje na automobilima "Hačinson" otvorio je novi proizvodni pogon u Rumi, a otvaranju je prisustvovao Aleksandar Vučić. Premijer Srbije je izjavio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac.

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da u naredne dve godine očekuje robnu razmenu sa Francuskom u visini od milijardu evra, da firme iz te zemlje zapošljavaju više od 10.000 radnika u našoj zemlji i poručio da ne vidi bolje mesto od Srbije u koje bi investitori mogli da ulažu svoj novac.

Vučić je na otvaranju novog pogona francuske firme "Hačinson" rekao da je Srbija stabilna zemlja rastuće ekonomije, niske inflacije, gotovo nepostojećeg deficita, i koja stalno napreduje na svim svetskim listama koje se bave procenom poslovnog ambijenta.

U tom smislu Vučić je ponovio da je Srbija mesto za ulaganje i pozvao francuske investitore da još više ulažu, a predstavnicima Ambasade Francuske zahvalio na dosadašnjoj podršci i zamolio da nastave s tim, pored ostalih pre svega ekonomskih razloga, i zbog činjenice da prijateljstvo Srbije i Francuske niko nikada nije dovodio u pitanje.

On je rekao da je srećan kada vidi ovakve fabrike, jer je to način kako se razmišla o budućnosti dece, njihovoj perspektivi.

Vučić je podsetio da je Vlada, kada je otvaran prvi pogon "Hačinsona" u Rumi, pomogla subvencijama, a da sada to nisu ni tražili.

Primetio je i da je bilo neverice svojevremeno kada je govorio da će biti zaposleno 300-400 radnika, a ima ih, već sada, i više, i biće ih, kaže, i 1.000 u 2018. godini.

Kako je rekao, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić upravo je tražio 100 miliona dinara za kolektor, što će razmotriti, ali je podvukao da novca država ima, i spremna je da da, ali za prave projekte.

"Imaćemo još više ulaganja u Rumu. To je važno za ljude koji ovde žive, da mogu da žive od svog rada. Važno je i za opštinu, da može da ulaže u vodovod i kanalizaciju, da se konačno približimo mnogo razvijenijim zemljama", rekao je Vučić.

"Gledaćemo i dalje da pomognemo Rumi, kao i svim ostalim sremskim opštinama", poručio je i dodao da će nastaviti da se gradi "fabrika po fabrika", i otvarati nova radna mesta.

Svečanom otvaranju novog pogona, pored premijera, prisustvuju i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar privrede Goran Knežević, direktor fabrike Olivije Šato.

Fabrika "Hačinson" otvorena je 2016, prostire se na 6.000 kvadratnih metara.

Kako je ranije najavilo rukovodstvo opštine Ruma, do kraja 2017. posao u francuskoj kompaniji trebalo bi da dobije još 400 ljudi, a predstavnici kompanije istakli su da će gumena creva biti namenjena kako za Srbiju, tako i za izvoz u Italiju i Nemačku.

Radnici su za posao u "Hačinsonu" obučavani u Poljskoj, a opština Ruma je toj kompaniji u julu 2015. ustupila 7,8 hektara zemljišta na kojem je izgrađen sadašnji proizvodni pogon.

Investicije "Hačinsona" u Rumi trebalo bi da dostignu oko 7,3 miliona evra, a Vlada Srbije se obavezala da će finansirati izgradnju prečistača za tu kompaniju, čija je predračunska vrednost oko 900.000 evra.

"Hačinson" snabdeva automobilske gigante poput "Mercedesa", "Fijata", "Suzukija" i "Renoa".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво