Brnabić: Do kraja marta odluka o maksimalnom broju zaposlenih

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je da će do kraja marta biti doneta nova odluka o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnim samoupravama za 2017. godinu i da je najaveća promena u odnosu na prethodne ta što se neće ići linearno u smanjivanje, a omogući će se novo zapošljavanje.

Ana Brnabić je rekla da se razmišlja da se lokalne samouprave podele u sedam grupa i da se dozvoli da zapošljavaju nove radnike o ćemu bi odlučivala komisija u kojoj će biti promenjen sastav tako da će jednog svog prestavnika imati i ministarstvo.

Ministarka je najavila mnogo drastičnije smanjivanje broja zaposlenih u nekim lokalnim samoupravama koje nisu uspele da dođu do optimalnog broja zaposlenih.

"To ćemo uraditi u konsultacijama sa lokalnim samoupravama", rekla je Brnabićeva i navela da očekuje da će početkom marta svim lokalnim samoupravama biti upućen novi predlog o maksimalnom broju zaposlenih i da je ministarstvo otvoreno za konsultacije sa svakom lokalnom samoupravom pojedinačno.

Ona je ocenila da su lineralnim smanjivanjem broja zaposlenih u lokalnim samoupravama, nažalost, kažnjene neke od najprofesionalnijih i najracionalnijih lokalnih samouprava, a da ništa nije urađeno da se broj zaposlenih smanji u onim koje su imale broj zaposlenih koji je daleko van optimalnog.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво