Raste prodaja avio-karata, "Er Srbija" uvodi nove čarter-linije

Sajam turizma je i prilika da se sumiraju rezultati kada je avio-saobraćaj u pitanju. Tržište avio-karata od sajma do sajma poraslo je za 20 odsto, kažu analitičari, a najveći rast ostvarila je domaća kompanija "Er Srbija". Raste i čarter-saobraćaj, kažu prodavci aranžmana, pa će ovoga leta avioni "Er Srbije" tri puta dnevno voziti srpske turiste na razne evromediteranske destinacije. Novi let se uvodi ka Veneciji, a samo za vreme trajanja Sajma turizma kod četiri ovlašćena prodavca karata "Er Srbije" možete kupiti avio-kartu za samo jedan evro.

Nosilac razvoja turizma u Srbiji je "Er Srbija". Ona je pomogla da se otvore nova radna mesta, zadrži pilotski kadar, školuju mladi ljudi za vazduhoplovna zanimanja. Ovakva kompanija potrebna je Srbiji jer podstiče privredni rast, kaže premijer Aleksandar Vučić.

"'Er Srbija' je doprinela da sa 900.000 putnika podignemo broj putnika na dva i po miliona. Aerodrom Beograd ima pet miliona putnika, što ga kandiduje za novog i veoma uspešnog vlasnika", rekao je premijer Vučić.

"Er Srbija" preko četiri agenta u Hali 1 na Beogradskom sajmu turizma prvi put nudi avio-karte za jedan evro, i to u jednom smeru za mnoge evromediteranske destinacije.

Logika je jednostavna: karta košta jedan evro, a aerodromske takse 49 evra, tako da je ukupna cena u jednom smeru 50 evra. Ukoliko ipak želite da imate povratnu kartu, ona je takođe jeftinija u odnosu na redovnu tarifu.

Tako možete kupiti karte za Amsterdam, Atinu, Berlin, Bejrut, Brisel, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf, Hamburg, Frankfurt, Larnaku, Ljubljanu, London, Milano, Pariz, Prag, Rim, Sarajevo, Solun, Skoplje, Sofiju, Stokholm, Štutgart, Podgoricu, Tivat, Tel Aviv, Beč, Zagreb i Cirih.

Beograd–Moskva košta nešto više od 59 evra, ali zato možete kupiti kartu u jednom smeru za Njujork za 212 evra, a za Abu Dabi za 161 evro.

"Ovo je karta u jednom smeru, a ukoliko kupujete i povratnu, možete da uštedite od 10.000 do 15.000 dinara", kaže Igor Vranješević iz "Džambo travelsa".

Na Sajmu promocija i čarter-turizma. "Avio-let", ćerka kompanija "Er Srbije", spremila je tri aviona tipa "bonig 737" za čarter-saobraćaj koji će ove godine biti organizovan za Grčku, Španiju, Egipat, Italiju, Tursku i ostale popularne destinacije za odmor.

"Nova destinacija je aerodrom Preveza, koji ima mogućnost da turiste vodi ka Lefkadi, Kefaloniji i Zakintosu", kaže Ljubiša Nešovanović iz agencije "Robinson".

Cene čarter-letova su nešto više, ali cena ukupnog paket-aranžmana nije menjana, kažu tur-operatori. Bitno je da će turisti na vreme i bez kašnjenja stizati na destinacije i uživati u odmoru.

Cene karata za daleke destinacije, dolaskom "Er Srbije" i stalim letovima prema Bliskom istoku, nikada nisu bile niže. Sa 1.000 evra pale su na 500 pa i 400 evra za povratne letove sa punom taksom. Sada 10 dana u Šri Lanki košta sa prevozom i ol-inkluziv aranžmanom oko 800 evra, što je nekada bila tek polovina avionske karte.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво