Radojko Janić preduzetnik godine u Srbiji za 2016.

Vlasnik kraljevačke kompanije "Radijator-inženjering" Radojko Janić dobitnik je nagrade Preduzetnik godine 2016. koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća "Ernst i Jang". Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru "Svetskog preduzetnika godine" u Monte Karlu.

Njegova kompanija "Radijator-inženjering" bavi se montažom i održavanjem centralnog grejanja i proizvodnjom kotlova za biomasu koje izvozi na tržište Evropske unije i Rusije, a ima 402 zaposlena.

Pobednika je proglasio direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, koji je rekao da Vlada Srbije nastavlja da podržava preduzetnike bez kojih nema ekonomskog razvoja zemlje.

Sertić je dodao da iza svakog uspešnog preduzetnika stoji tim ljudi koji mu pomaže da ostvaruje svoje ideje i planove.

Za nagradu Preduzetnik godine bilo je prijavljeno 32 kandidata iz 29 kompanija u Srbiji koje zapošljavaju više od 1.500 ljudi, a u 2016. godini su imale ukupne prihode od preko 100 miliona evra, 60 odsto više nego 2012. godine.

Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na medjunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Radojko Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru "Svetskog preduzetnika godine" u Monte Karlu.

Priznanje u kategoriji "Brzorastući preduzetnik godine" dodeljeno je Dušku Radoviću, vlasniku preduzeća "Tranfera" iz Beograda koja se bavi transportom i logistikom, a "Inovativni preduzetnik godine" su Snežana i Uroš Đorđević vlasnici firme "Agrounik" iz Beograda, koja se bavi inovativnom proizvodnjom i istraživanjem u biotehnologijama.

Kompanija "Ernst i Jang" je u Srbiji peti put dodelila nagradu "Preduzetnik godine", koja je ustanovljena pre 30 godina, a dodeljuje se u više od 50 zemalja.

Za prethodnih pet godina u programu "Ernst i Jang" Preduzetnik godine u Srbiji učestvovalo je oko 120 kompanija koje zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво