Vučić: "Er Srbija" od ogromnog značaja za privredu zemlje

Premijer Aleksandar Vučić posetio je štand "Er Srbije" na Sajmu turizma i poručio da je taj avio-prevoznik od ogromnog značaja za nacionalnu privredu i da je doprineo da sa 900.000 putnika taj broj danas bude 2,5 miliona.

"Er Srbija" je, istakao je Aleksandar Vučić, doprinela tome da beogradski aerodrom "dođe" do pet miliona putnika, zahvaljujući čemu danas možemo da razgovaramo o ozbiljnim ponudama za taj aerodrom, "a ne da pričamo o tome kada smo imali dva i tri puta manje putnika".

"Želim im mnogo uspeha i uvek ćemo njihov rad na ozbiljan način podržavati", podvukao je Vučić.

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić rekao je premijeru Vučiću i ministru Rasimu Ljajiću da će od 1. juna ta kompanija leteti četiri puta nedeljno za Veneciju i istakao da ta kompanija dobro posluje i da napreduje.

Premijer je naveo da je ponosan zbog velike buke na Sajmu danas, odnosno velikog broja izlagača i posetilaca.

"Iskren da budem, nikada nismo imali 56 zemalja, više od 2.000 izlagača. Sve rekorde smo oborili", rekao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija je prošle godine imala 2,75 miliona turista i od toga ostvarila prihode od 1,04 milijarde evra.

"Prvi put iznad jedne milijarde, a gotovo 200 miliona više od Crne Gore, iako Srbija nema more i, složićete se, nismo baš u istoj poziciji", rekao je Vučić.

To, podvukao je premijer, pokazuje da smo uspeli sa privlačenjem domaćih turista, dok je istovremeno priliv stranih turista iz godine u godinu sve veći i nikad ispod 11 ili 12 odsto.

Vučić je poručio da još mnogo toga treba da se uloži i kad je reč o radu sa turoperatorima iz različitih zemalja, dodajući da se mnogo očekuje od otvaranja avionske linije sa Kinom, kao i novih ruski turoperatora, ali i nekih sa Zapada i iz islamskih zemalja.

"Očekujemo povećanje broja domaćih turista sa popravljanjem životnog standarda koji nam tek dolazi i sa brojem vaučera koji izdajemo i zadovoljan sam što nam je ta akcija urodila plodom", naznačio je Vučić.

Premijer je poručio da će se još više ulagati u turizam.

"Ulagaćemo još više u Niš, Novi Sad... Beograd po prirodi stvari napreduje brže od ostalih i voleli bismo kada bismo to mogli da izjednačimo nekako", rekao je predsednik Vlade.

Vučić je poručio i da je cilj da za nekoliko godina zabeležimo broj od četiri miliona turista, a zatim i do pet miliona.

"Onda ćemo moći da kažemo da smo napravili dobar posao imajući u vidu naše prirodne potencijale", rekao je Vučić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво