Vučić i Nikolić sa direktorom "Gaspromnjefta" o novim ulaganjima

Aleksandar Djukov predsednik Upravnog odbora kompanije "Gaspromnjefta" razgovarao je odvojeno sa premijerom i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem o razvojnim planovima Naftne industrije Srbije i o mogućnostima novih ulaganja te kompanije u privredu naše zemlje. Djukov je pohvalio dobar poslovni ambijent u Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Predsednik Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se investicija u Naftnu industriju Srbije pokazala kao veoma uspešna, pa je od jednog preduzeća koje je bilo u gubitcima, to danas postao privredni gigant koji značajno doprinosi budžetu Republike Srbije. 

Djukov je zahvalio predsedniku Nikoliću na podršci i pomoći koju je sve vreme pružao Naftnoj industriji Srbije. 

On je rekao da će ta kompanija nastaviti da ulaže sredstva u istraživanje i eksploataciju, kao i u razvoj maloprodajne mreže.

Osim toga, Naftna industrija Srbije nastaviće da sarađuje sa Republikom Srbijom i u sferi sporta i kulture, kao što je to činila i do sada, saopštila je Pres služba predsednika.

Nastavak strateške saradnje sa kompanijom "Gasprom njeft"

Tokom posete Beogradu Aleksandar Djukov razgovarao je sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o nastavku strateške saradnje Republike Srbije i kompanije "Gaspromnjeft" na polju energetike.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost na pozitivnim ocenama, i istakao spremnost naše zemlje da se zajednički radi na razvoju kompanije NIS, a time i na razvoju naftne i gasne industrije i energetskog sektora Srbije.

Generalni direktor "Gaspromnjefta" Aleksandar Djukov pohvalio je dobar poslovni ambijent u Republici Srbiji, njene pozitivne ekonomske reforme i stabilno okruženje za poslovanje.

Na sastanku je, između ostalog, razmatrana podrška daljem razvoju petrohemijskog kompleksa Republike Srbije sa akcentom na preduzeća MSK iz Kikinde i Petrohemija u Pančevu, kao i pomoći koju kompanija "Gaspromnjeft" može da pruži u snabdevanju sirovinama. Bilo je reči i o projektima obnovljivih izvora energije, kao i o razvoju maloprodajne mreže kompanije NIS u Srbiji, piše na sajtu Vlade Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво