"Hestil Srbija": Opredeljeni smo na prodaju robe proizvedene u Srbiji

Direktor kompanije "Hestil Srbija" Sihai Song kaže, povodom antidamping istrage Evropske komisije za period od 1. jula 2015. do 30. juna 2016, a protiv uvoza toplo valjanih proizvoda poreklom iz nekoliko zemalja, uključujući proizvode srpskog proizvođača kompanije "Železara Smederevo", da je Hestil vlasnik glavnih sredstava "Železare Smederevo" od 1. jula 2016. godine, a da se navedena sredstva koriste u proizvodnom procesu kompanije "Hestil Srbija" koja je član HBIS porodice, a koja je fokusirana na prodaju svojih srpskih proizvoda i na postizanje svojih poslovnih planova zasnovanih na takvoj proizvodnji.

Sihai Song kaže da proizvodna sredstva imaju godišnji kapacitet od 2,2 miliona tona čelika.

"Tokom proteklih godina, roba proizvedena od strane kompanije 'Železara Smederevo' predstavljala je oko jedan odsto EU tražnje. Kompanija 'Hestil Srbija' ostaje posvećena servisiranju kupaca u EU, ali smo uočili potencijal tržišta prerađivačke industrije u Srbiji i u regionu kao svoju glavnu razvojnu šansu. Geografska lokacija naših postrojenja nam daje značajnu prednost u ispunjenju navedenih ciljeva", navodi Sihai.

Kaže da Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

"Mi očekujemo da će intenziviranje ekonomske saradnje između dva naroda samo dodatno doprineti našim razvojnim planovima. Pre svega, imamo veliku podršku od Guvernera Provincije Hbei, koji je odlučan da dovede još kineskih investitora i kompanija u Srbiju koji će, zajedno sa postojećom potražnjom prerađivačke industrije, dalje doprineti stvaranju preduslova za uvećanje prodaje naših proizvoda u Srbiji", ističe direktor 'Hestil Srbija'.

Dodaje da je rukovodstvo svesno da je u cilju ostvarivanja pune konkurentnosti kompanije "Hestil Srbija", nephodno fokusirati se na proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda sa dodatom vrednošću, kao što su beli lim i hladno valjani proizvodi koje zahtevaju postojeći i budući kupci.

"Dolaskom kompanije Hestil i našim decenijskim iskustvom, naša pažnja je usmerena na uvođenje novih tehnologija u ovu privrednu granu, koja će zajedno sa profesionalnim i obrazovanim kadrom, verujemo uspeti u zadovoljavanju potreba prerađivačke industrije u Srbiji. Za nas je od velike važnosti da napomenemo da ćemo tokom upravljanja proizvodnim sredstvima biti fokusirani na visoko kvalitetne proizvode dodate vrednosti, a ne samo na toplovaljani čelik", navodi Sihai.

Kaže da "Hestil Srbija" planira da ove godine investira 120 miliona dolara u svoja postrojenja, fokusirajući se na unapređenje i modernizaciju funkcionalnosti opreme, kao i mere optimizacije proizvodnih troškova.

"Razmatrali smo liniju za toplo pocinkovanje, ali na kraju ona nije uključena u plan investicija za 2017. O tome se još uvek diskutuje, i ne postoji plan za kratkoročno investiranje. Ključne stavke ovog plana kapitalnih investicija su unapređenje zaštite životne sredine i kvaliteta proizvoda, pri čemu ne postoji plan daljeg uvećanja proizvodnih kapaciteta", kaže Sihai.

Dodaje da je Hestil opredeljen na prodaju robe proizvedene u Srbiji, uz svo poštovanje zakona države u kojoj posluju, uključujući i zakone EU.

"Nastavićemo da servisiramo naše kupce iz EU, uprkos našem malom udelu na tom tržištu. Kako bi uspešno postigli naše poslovne ciljeve, mi smo posvećeni pridržavanju zdravih ekonomskih principa, i očuvanju našeg poslovanja u Srbiji. Hesteel Serbia se neće baviti trgovinom čelika iz Kine ili drugih zemalja unutar teritorije Republike Srbije, zemalja EU ili ostalih država u okruženju", kaže Sihai Song.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво