Skot: Ambasada partner Vladi u sprovođenju reformi

Američka ambasada uradiće sve da bude partner Vladi Srbije u sprovođenju reformi, radiće zajedno na povećanju konkurentnosti i ubrzanju evropskog puta Srbije, izjavio je ambasador SAD Kajl Skot koji je ocenio i da nema razloga da Srbija ne postane pogonska snaga u jugoistočnom delu Evrope.

Skot je, na generalnoj skupštini Američke privredne komore rekao da danas američke kompanije zapošljavaju više od 16.000 ljudi u Srbiji, ali i da, pored toga, imaju još veći uticaj na poslovno okruženje u Srbiji.

"Vi prenosite poslovne vrednosti, socijalnu odgovornost na srpske kompanije, vršite uticaj ovde u Srbiji i stvarate bolju budućnost za generacije koje dolaze. Uveli ste pripravništvo u sistem obrazovanja u Srbiji i na taj način pomažete stvaranju novih poslovnih vođa i ponosan sam na to", rekao je Skot, obraćajući se zvanicama u hotelu "Kraun plaza".

Prema njegovim rečima, članovi Američke privredne komore otvaraju nova radna mesta i pomažu ljudima da se povežu sa zajednicom, da žive dostojanstveno, da budu ponosni jer donose hleb porodicama svaki dan i zbog toga se zahvalio. "Pomažete ne samo kompanijama, već svim ljudima u Srbiji", rekao je ambasador SAD.

Ističe da naša zemlja ima velike konkurentne prednosti, obrazovanu radnu snagu, pregovore sa EU, saradnju sa Rusijom i Turskom, te da nema razloga da Srbija ne postane pogonska snaga u jugoistočnom delu Evrope.

"Američka ambasada uradiće sve u moći da bude partner u sprovođenju reformi, radićemo zajedno na povećanju globalne konkurentnosti, jačanju eUprave, transparentnosti i da se ubrza Evropski put Srbije", naglasio je Skot.

Dodao je da su izabrane tri reči za 2017- aktivan, hrabar i samopouzdan, dodaje "voditi, inspirisati, povezivati" i ističe da su to značajne reči za ovu godinu.

"Mi smo definitivno predvodnici u poslovanju, nudimo stručna znanja, raspravljamo o značajnim pitanjima, privredi, poreskoj politici, o svim izazovima i problemima", rekao je Skot.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво