Turska nije odustala od Aerodroma "Morava" kod Kraljeva

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič izjavio je u Novom Pazaru da su turske kompanije i dalje zainteresovane za saradnju na razvoju Aerodroma "Morava", kod Kraljeva, a i za projekte u putnoj infrastrukturi.

Tanžu Bilgič je novinarima rekao da zna da postoje neki tehnički problemi u vezi sa tim projektima, ali je, kaže, siguran da će oni biti prevaziđeni.

"Nismo odustali od ovih projekata niti ćemo", rekao je Bilgič, precizirajući da se radi o Aerodromu "Morava" i putevima od Novog Pazara do Sjenice i Tutina.

Kako je rekao, krajem prošle godine u Srbiju je tim povodom dolazila i jedna turska delegacija, a u planu je i rad na novim projektima. Zbog tega su, dodaje, u kontaktu sa ministarstvima, između ostalih i sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukutre Zoranom Mihajlović.

Prilikom posete Novom Pazaru, ambasador Turske je ocenio da su odnosu između Srbije i Turske veoma dobri, a da je Sandžak bio i da će ostati jedan velki most prijateljstva između dve zemlje.

On je dodao da se ne oseća kao stranac ni u Sandžaku ni u Srbiji, jer Srbija i Turska, primetio je, imaju mnogo toga zajedničkog, poput kulture i istorije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво