I januarski računi za struju pod lupom

Tek što se stišala bura oko decembarskih računa za struju, na naplatu stižu i januarski, koji su neka domaćinstva neprijatno iznenadili. Građani se žale da im je januarski račun ne samo veći od decembarskog već i znatno uvećan u odnosu na isti mesec lane. Iz EPS-a podsećaju da nezadovoljni građani mogu da upute prigovor kako bi se ponovo proverila njihova potrošnja struje.

Zbog uvećanih januarskih računa, mnogi građani su ponovo na šalterima distribucija za reklamacije, tražeći objašnjenje.

"Stiglo je bar 7.000 do 8.000 dinara više", kaže građanin koji je došao da uloži reklamaciju.

Kod drugog građanina decembarski račun je bio u redu, a problem je sa januarskim računom, dok je potrošnja ista.

"Ovde sam drugi put. Nije ispravljen račun, već je januarska potrošnja prepisana kao i decembarska", kaže jedan od anketiranih.

U EPS-u kažu da su sva brojila očitavali u zakonskom roku, od 1. do 6. februara. Tvrde da su iza čitača išli i kontrolori, a da su i proveru obračuna i izdavanja računa podigi na najviši nivo.

Radovan Stanić iz EPS-a kaže da se na svakom računu u prvom delu, ispod iskazane potrošnje u kilovat-satima, vide iznos obračuna, iznos prethodnog obračuna i sve uplate koje su bile u međuvremenu.

"Ako je kupac imao pogrešan račun za decembar koji je platio, naravno, taj iznos će biti iskazan na računu, i njegova obaveza za januar će biti umanjena za onoliko koliko je više platio u decembru", rekao je Stanić.

Iz EPS-a podsećaju da je tokom ledenog januara zabeležena rekordna potrošnja struje. Potrošeno je čak 560 miliona kilovat-sati više nego u istom periodu prošle godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара