EU: Sankcije EK ne odnose se na "Železaru Smederevo"

Odluka Evropske komisije o uvođenju antidamping dažbina na kineske proizvode od čelika ne odnosi se na smederevsku Železaru koja je u vlasništvu kineske kompanije "Hestil", saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Nakon što je RTS-u juče potvrđeno da se antidamping mere koje je Evropska komisija uvela prošle nedelje na određene čelične proizvode odnose isključivo na uvoz iz Kine i Tajavana, to je danas potvrdila i Delegacija EU u Srbiji. 

Evropska komisija je 27. januara uvela antidamping namete za čelične proizvode iz Kine i Tajvana kako bi sprečila da preplave evropsko tržište.

"Ova odluka nema nikakvog uticaja na izvoz srpskog čelika u EU. Ona je ograničena na izvoz čeličnih cevi iz Kine i Tajvana. Istraga bi, međutim, mogla da bude pokrenuta ukoliko bi Kina i Tajvan pokušali da ove proizvode plasiraju na tržište EU kao proizvedene u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se odluka Evropske komisije, takođe, ni na koji način nije povezana sa tekućim istragama o uvozu na tržiše EU čelika iz Brazila, Rusije, Ukrajine, Srbije i Irana.

"Ova zasebna istraga se tiče drugih proizvoda odnosno pljosnatog toplo valjanog čelika, nelegiranog čelika i drugih legura", objasnila je Delegacija EU.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво