Grci zaintersovani za gradnju u Beogradu, Rusi bi da ulažu u aerodrome

Grčka kompanije "Lambda development" koja je kupila prostor nekadašnjeg "Beka" u centru Beograda, zainteresovana je da tu izgradi stambeni kompleks, rečeno je na sastanku predstavnika te kompanije sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović.

Sastanku su prisustvovali i članovi investicionog fonda "VTB kapital" ruske bankarske grupe VTB koji su se interesovali za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj, saopštilo je rsorno ministarstvo.

Sa ministarkom Mihajlović je razgovaralo više stranih investitora i predstavnika investicionih fondova zainteresovanih za ulaganja u Srbiji. Najviše ih je zanimalo kakva je investiciona i poslovni klima, i na kakvu pomoć mogu da računaju u administrativnoj proceduri.

Mihajlović je rekla da u regionu ne postoje bolji uslovi poslovanja koje investitori mogu da dobiju nego što ih nudi Srbija, navodi se u saopštenju.

Kao jedan od primera navela je da se građevinske dozvole u Srbiji u proseku dobijaju za manje od sedam dana i da je Srbija na listi Svetske banke "Duing biznis" među prvih deset po reformama, a među prvih 50 zemalja sveta po uslovima poslovanja.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво