"Komercijalna banka" za kreditiranje refinasiranja duga APV

Pokrajinska vlada prihvatila je informaciju o izboru "Komercijalne banke" za obezbeđenje kredita za refinansiranje dela javnog duga Autonomne pokrajine Vojvodine, koji je nastao u vreme prethodne Pokrajinske vlade.

Komisija za izbor poslovne banke za obezbeđenje kredita za refinansiranje dela javnog duga Autonomne pokrajine Vojvodine, kako se kaže u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, od ukupno šest ponuda, ponudu Komercijalne banke ocenila je kao najpovoljniju, s ponuđenom efektivnom kamatnom stopom 1,68 odsto, i ispunjenjem svih ostalih uslova iz javnog poziva.

S obzirom na to da se planirani deo javnog duga od 17,2 miliona evra refinansira kreditnim sredstvima kod banke čija je ponuda izabrana kao najpovoljnija, ukupna ušteda, postignuta na taj način, iznosiće 2,6 miliona evra, odnosno prema srednjem kursu Narodne banke Srbije - 325 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je konstatovala da je ušteda veća od prvobitne procene prilikom otpočinjanja refinansiranja u septembru mesecu prošle godine, kada je očekivan iznos uštede bio procenjen na 200 miliona dinara. 

Efekti refinansiranja javnog duga, kako je istaknuto na sednici Pokrajinske vlade, obezbediće uslove da se budžetska sredstva, umesto za otplatu duga, usmere u kapitalne projekte od vitalnog značaja za građane Vojvodine.

Na pomenutoj sednici utvrđena su i dva predloga sporazuma o saradnji Autonomne pokrajine Vojvodine i Nižegradske oblasti (Ruska federacija), i saradnji AP Vojvodine sa Gomeljskom oblasti u Republici Belorusiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи